ШКОЛА ФОТОГРАФИЈЕ ШУМАТОВАЧКА

Позивамо вас на отварање групне изложбе полазника Школе фотографије Шуматовачка у четвртак 29. фебруара 2024. у 18 часова.

Радови на овој изложби су радови наших полазника настали у периоду од 2013. до 2023. године.

Школа фотографије Шуматовачке је почела са радом у марту 2013.г. као вид образовне наставе и припремних курсева за уметничке факултете. Циљ овог програма је стицање основних и унапређивање постојећих техничких знања, уз подстицај коришћења расположивих алата и техника.

На изложби је приказано четрдесет шест фотографија које су настале употребом дигиталне и аналогне технике. Полазници различитог узраста, интересовања и амбиција остварили су до сада значајан учинак, који је често опомињао на метафору о фотографији као цвету који се развија у необрађеном врту. Овде не треба имати алузију да су произвољност и случајност узети као мерило успеха. Резултат фотографа често превазилази његове намере и очекивања; фотографија изненађује када нам показује нешто непознато, подједнако као и када нас суочава са оним што препознајемо. Тиме ова изложба има задатак да прикаже резултате индивидуалног залагања полазника и да обједињене радове актуелизује као могући вид разумевања и репрезентације медија фотографије.      

Изложба је отворена сваког дана од 10 до 20 часова, све до 10. марта 2024.