Вода - извор живота

Отварање: четвртак, 25. април 2024. у 19 сати

...Уморном од цивилизације, модерном човеку не остаје ништа друго него да се врати себи и природу унутар себе преиспита, те да се врати неким можда заборављеним духовним вредностима. Враћајући човека природи ,одвајајући га од урбаног окружења,које га је уморило,отуђило и затворило постављам га у нове услове који му нуде нове визуре и осећаје.

Људи, фигуре и портрети се налазе постављени у води и поред воде у средини која није природно станиште човека, у којој важе потпуно другачији закони и принципи.

Вода нуди различите импресије, потрагу за изгубљеним рајем, за смислом, за колевком живота...

Слике и цртежи су настали током 2023. године. Слике су рађене у техници акрили и комбинованој техници. Цртежи су изведени у комбинованој техници.

Биографија

Живка Сувић је рођена 03. 11. 1971. године у Сремској Митровици. Средњу школу за дизајн ,,Богдан Шупут'', завршила је у Новом Саду. Академију ликовних уметности, одсек сликарство, у класи професора Душана Тодоровића завршила је 1997. године, такође, у Новом Саду. Постдипломски сертификат из визуелне уметности стекла је 2014. године у Данидину, Нови Зеланд.

Члан је СУЛУВ-а од 1998. године, а од 2006. године члан УЛУС-а. Имала је двадесет и девет самосталних изложби. Излагала је на преко стопедесет колективних изложби и била учесник неколико ликовних колонија.

Изложба је отворена сваког дана од 10 до 20 часова, све до 15. маја 2024.