Шарени табaни

Ликовно-експерименталне радионице за децу од три до седам година, уз адекватно прилагођавање узрасту.

Уторак: 

Субота:

Недеља:              

15.30-17.30

10.00-12.00

10.00-12.00

 

Креативне радионице Шуматовачке  су покренуте у јесен 2009. године, као озбиљна чаролија која припада сваком детету. Осмислиле су их Асја Васиљев (дипл. вајарка и ауторка дечијих сликовница, самостална уметница) и Марија Васиљев (сликарка, самостална уметница) , а данас радионице воде  Вања Ђорђевић, дипломирана сликарка и ликовни педагог  и Марија Урошевић, мастер вајања и ликовни педагог.


Оно што  рад малишана чини посебно инспиративним јесте чињеница да се радионице одржавају  у аутентичном простору уметничких атељеа – сликарском и вајарском, где се већ  седам деценија уметници припремају за уписе на уметничке академије и факултете.
Кроз игру, деца упознају различите  уметничке технике које су приимерене узрасту полазника радионице : асамблажи, рељефи у глини, колажи, цртежи, фигуре од дрвета и папира, украсни магнети, кутије за накит и слично. 

Поред изражавања у различитим ликовним техникама, на радионици подстичемо индивидуалност израза, а професионални амбијент атељеа Шуматовачке у којима стварамо, доприноси развоју креативности сваког детета.

Деца су у контакту са познатим материјалима (дрво, глина, гипс, папир, тканина...), али и стално истражују са реадионичаркама нове комбинације и рециклирају одбачене/већ искориштене.