Баушумова радионица

 

Меснате шпагете

Ликовно-експерименталне радионице за децу узраста од седам до четрнаест година.

Субота, 10.00-13.00.

Концепт: Марија Васиљев, сликарка и Асја Васиљев, дипломирана вајарка, ауторка дечијих сликовница.

Воде: Марија Васиљев, сликарка, самостална уметница и Адријана Игњатовић, апсолвенткиња педагогије.

Кључне речи: Бау (изградња), Шум (ослушкивање) и умно сагледавање унутрашњих звукова кроз ликовни израз.

Људско тело је, као сложени организам извор шумова које можемо да тумачимо или најједноставније откривамо и ликовно бележимо-освешћујемо у процесу.

У овој радионици не постоји финални радови (уметност је ток), само процес који се током рада даље разрађује, разграђује, анимира, провлачи и развија кроз интерактивну комуникацију са другим радионицама и курсевима Шуматовачке (костим, сценографија, вајарство, глума, луткарство, архитектура...).

Након двогодишњег искуства у раду са децом узраста од седам до четрнаест година и стеченог искуства, уводимо уз досадашње активности и нове садржаје:

  • Програм историје модерне уметности:
    • Месечно – један аутор, на начин прилагођен дечијој перцепцији и схватању уметника и његовог дела. Користићемо литературу и интернет. Уметник под бројем 1.  је Матис, његова веза са Сезаном и импресионистима.
  • Тематско сликање, односно: концептуално, елементарно. Вода у њеним различитим фомама, стањима и аспектима ће бити један од елемената којим ћемо се бавити везано за импресионисте.


БАУШУМОВА РАДИОНИЦА је место где тинејџери, индивидуално и слободно истражују и трагају за одговорима у себи и, кроз радионицу и у другој деци, подстакнути креативним радом и подршком стручних предавача и гостију/уметника са којима размишљају и полемишу о етапама рада.

Поред изражавања у класичним ликовним техникама као што су цртање, сликање и вајање, на радионици се ради батик техника (сликање воском на папиру и платну), креирају се и израђују лампе (абажури, лампиони…), дизајнира лична гардероба, костими, прави се представа, макете и још много тога на шта нас слободна анатомија као истраживачко путовање кроз непознанице организма може инспирисати.

Марија Васиљев и Асја Васиљев

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

фОТО АЛБУМИ:

БАУШУМОВА РАДИОНИЦА  У ОКВИРУ ПРОГРАМА шУМАТОВАЧКА КОД ВАС - О.Ш. КРАЉ ПЕТАР ДРУГИ КАРАЂОРЂЕВИЋ

РАДИОНИЦА ГРАФИКЕ И БАУШУМОВА

МИКСЕР  2013