КАЛИГРАФСКО ОСЛИКАВАЊЕ ЉУДСКОГ ТЕЛА У ШУМАТОВАЧКОЈ. Недеља, 21. април 2013. г. од 16.00

Током априла Шуматовачка наставља своју акцију Отворених атељеа...  

Овога пута Вас позивамо да нам се придружите у недељу 21. априла, са почетком од 16 часова, када ће се одржати бесплатна презентација још једног од уметничко-образовних програма Шуматовачке - КАЛИГРАФИЈЕ!

Ауторка и водитељка програма мр Јелена Дамњановић, дипломирана графичарка и самостална уметница, на лицу места ће приказати начине и практичне примене ове уметности лепог писања.

На живом моделу ће бити изведен перформанс.

За  Вас, најхрабрије и најрадозналије посетиоце  уметница ће  "исписати" декоративни мотив или иницијал који одаберете на Вашој руци или делу лица.

Посетиоци/Учесници ће моћи да изаберу фонт или више фонтова, којим ће и сами моћи да испишу одређени део тела помоћу разноврсног ликовног материјала, као што су боје на воденој бази (темпере или акрил), масни креони и сенке за шминкање лица, пудер и сл.

КАКО?

А Ослликавањем људског тела декоративним геометријским, биљним, фигуралним и животињским украсним орнаментима и исписивањем украшених слова, иницијала и текста по њему;

Б Креативним осмишљавањем ликовних решења за иницијале и почетна украшена слова у тексту директним сликањем на телу.

У овом случају, људска кожа је замена за папир који се осликава и чија ће основна карактеристика тродимензионалности омогућити учесницима нов и креативан приступ према писању.

Ослобађање креативности кроз интерактиван рад је у исто време и подстицај уметничког изражавања у циљу стварања лепог уметничког дела - слике на људском телу.


Особе за контакт:

 

мр Јелена Дамњановић, водитељка  програма Шуматовачке, број мобилногтелефона: 064 468 430, и Данијела Ранчић, стручна сарадница за програм Шуматовачке и координаторка наставе, број мобилног телефона: 060 50 40 575.