Шуматовачка и ове године на Миксер фестивалу...

 

 

 


Шуматовачка – Центар за ликовно образовање и ове године учествује на Миксер фестивалу. Овогодишњи, пети по реду, одржава се од 28. маја до 2. јуна 2013. године. У оквиру дечије зоне, у Миксерхаусу (Mikserhouse), Шуматовачка гостује са четири своје уметничке радионице, које се током године реализују у оквиру Центра:

  •  Шарени табани и Баушумова радионица намењене полазницима узраста од три  до четрнаест година,  ће под називом Правилно кршилиште, 28. маја 2013. у периоду од 16 до 18 часова позвати мале посетиоце да прекрше правила уметничког стварања и изразе се на неки потпуно другачији начин. Водиће их Марија Васиљев, сликарка, Адријана Игњатовић, педагошкиња, и Маша Миленковић, дипломирана графичарка.

  •  Радионица под називом Луткићи за децу узраста од пет до дванаест година,  биће одржана   у Кутку креативног центра Миксер фестивала, 1. јуна 2013. у трајању од 18 до 20 часова. Радионицу води Маја Матић Радонић, дипломирана сценографкиња, а овом приликом ће са малим посетиоцима правити различите играчке, пре свега од рециклираних материјала и позамантерије.

  • У оквиру Зелене зоне Миксерхоуса,  2. јуна са почетком од 16 часова  Раде Склопић, познатији као ДиЏеј Рајд (DJ Raid)  ће одржати показну радионицу ДиЏеј-инга посетиоцима фестивала старијим од дванаест година.

  • Истог дана, 2. јуна 2013. године, са почетком од 18 часова, Сандра Јевтовић Бугарин, дипломирана костимографкиња и водитељка уметничко-образовног програма Костимографија у Шуматовачкој, одржаће  радионицу Папирне луткице на Миксер фестивалу,  када ће посетиоци старији од пет година моћи да се опробају као мали креатори, дизајнери и костимографи.

Фестивал се одржава у Миксерхаусу (Mikserhouse), Карађорђева улица број 46 у Београду.

БРОЈ УЧЕСНИКА НА РАДИОНИЦАМА ЈЕ ОГРАНИЧЕН.

Сви који желе да се пријаве за учешће на радионицама треба да пошаљу своје пријаве координаторки програма, Данијели Ранчић на е-мејл: art@sumatovacka.rs или да се пријаве позивом на мобилни телефон број:+381 60 50 40 575.