РАДИОНИЦА УНУТРАШЊА ГАЛЕРИЈА на Пратећем програму 45. Мајске изложбе

sareni tabani

Воде: Марија Васиљев, сликарка и дизајнерка текстила, Адријана Игњатовић, педагошкиња, и Елена Костић, графичка дизајнерка

Недеља, 2. јун 2013. године
Од 12 до 15 часова
Атеље Центра за ликовно образовање, Шуматовачка 122, Београд

Радионица је отвореног типа, а намењена је деци узраста од девет до петнаест година.

Број учесника је ограничен.

Пријаве за учешће можете послати путем мејла: sarenitabani.bausumova@sumatovacka.rs или позивом на број: +381 60 50 40 577.

Центар за ликовно образовање – Шуматовачка,  у оквиру прославе јубилеја 60 година УЛУПУДС-а, на Пратећем програму 45. Мајске изложбе, учествује ауторским пројектом: Унутрашња галерија, коју ће за ову прилику реализовати дечија ликовно-експериментална креативна радионица – Баушумова, која се као стални програм Шуматовачке одвија сваке суботе  од 10 до 13 часова.

Циљ радионице Унутрашња галерија је трагање за личним и остварење кроз предметно.  Кроз игру, као најважнији процес, деца ће стварати вођена Маријом Васиљев, Адријаном Игњатовић и Еленом Костић,  тако да препознају и освесте значај и значење личног тренутка и доживљаја. Слике светлих тренутака када су стварање и игра једно, јер стварајући се и остварујемо. Назив Унутрашња галерија асоцира на место које у себи носимо целог живота.

Током радионице деца ће радити у групама, чији је задатак да осмисле и направе своје играчке, а затим и да их анимирају. У ту сврху користиће старе новине, пластичне флаше, затвараче од плуте и текстил. Свака група ће реализовати своју анимацију.

На крају радионице, учесници/е ће имати прилику да погледају финални рад.