Фотографска радионица Граница реке, Иван Петровић у Доњем Милановцу

Фотографска радионица Граница реке

У оквиру манифестације Дани Дунава која ће се одржати у Доњем Милановцу, биће организована петодневна фотографска радионица у периоду од 24. до 29. јуна коју ће водити Иван Петровић, визуелни уметник и фотограф из Београда, који води и уметничко-образовни програм ФОТОГРАФИЈА у Шуматовачкој.

Програм радионице подразумева афирмацију фотографије и истицање њеног друштвеног и кулурног значаја у развоју локалне средине, али и упућивање на важност фотографије као битног чиниоца очувања културног наслеђа,  у једном ширем контексту друштвене заједнице у оквиру које се појављује.

Радионица има за циљ да код полазника подстакне личну креативност и упути их у знања о фотографији, подједнако истичући техничке аспеке снимања, примере из историје фотографије и упути их на могуће стратегије тумачења фотографске слике.

Обзиром на то да је тематски усмерена на реку Дунав и да носи назив Граница реке, пажња на радионици је окренута ка води и феномену воде уопште, коа и  детаљнијем истраживању значаја Дунава за град Доњи Милановац и његову околину. 

Јавна презентација радова насталих током радионице биће одржана у просторијама Центра за културу Доњи Милановац у суботу 29. јуна.

==========================================================================

Организатори радионице:  Удружење грађана Звук и визије у сарадњи са Републичком дирекцијом за воде, Центром за културу Доњи Милановац и  Туристичком организацијом Мајданпек – ТООМ.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..........