Шуматовачка и Номад на Tаласима речи

 

У суботу, 20. јула 2013. године, између 12 и 14 часова у оквиру сарадње и партнерства на едицији На таласима речи, полазници Центра за ликовно образовање, Лазар и Милутин Стојић, гостовали су на штанду Номада, који се овог лета налази на углу улица Вук Караџић и Кнез Михајлове.

Милутин Стојић је полазник Центра - Млади писци у акцији са Јасминком Петровић, а Лазар Стојић је другу годину заредом полазник уметничко-образовног програма Цртање и сликање. Идеја ове сарадње, Центра за ликовно образовање и Номада је да приближе књигу читаоцима како се лепота писане речи и штампаног штива, као и мирис боје, не би заборавио у данашњем времену дигитализације. 

 

 

Том приликом су сви заинтересовани полазници могли да попричају са Милутином и Лазаром на тему књиге и илустрације. Писана дела која су током 2013. године настала на радионици Млади писци у акцији са Јасминком Петровић су у припреми да се штампају. Ове године аутори прича и новела су Милутин Стојић и Филип Ђуришић, који су вођени вештом руком Јасминке, написали своја прва дела "озбиљних" писаца. Књига коју ће заједничким снагама припремити и издати Центар за ликовно образовање Шуматовачка и Номад, биће илустрована од стране Лазара Стојића, а идеја нам је да резултат тог заједничког рада представимо јавности на овогодишњем београдском Сајму књига.