Шуматовачка прославља 65. рођендан

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шуматовачка – Центар за ликовно образовање Вас позива на отварање

Годишње изложбе радова полазника/ца

2012/2013

и

Свечаност поводом 65. годишњице
 

 

Понедељак, 16. децембар, 18 сати

Градска општина Врачар, Његошева 77, Београд

 П Р О Г Р А М:
18.00    Галерија општине Врачар:
      Отварање Годишње изложбе радова полазника/ца Шуматовачке 2012/2013 и додела сертификата

19.00    Свечана сала општине Врачар:

     Уводни поздрав   

Премијерно приказивање филма о Шуматовачкој АКУ И КИ

Сценариста и режисер: Коста Бунушевац

Директор фотографије: Сташа Томић

Извршни продуцент: Ненад Величковић

Продукција: Бустардс Продуцион и

Шуматовачка – Центар за ликовно образовање

Глуме: Марија Урошевић и Ненад Ненадовић

    Извођење перформанса Косте Бунушевца




   Уручење Шуматовачкиног дара,
колективног ауторског дела КУТИЈА-КЊИГА,
за допринос уметности, култури, очувању и
побољшању живота појединца и нашег друштва

     Коктел

Молимо Вас да потврдите присуство: +381 11 64 04 846 /+381  60 50 40 572

Почев од ове године, Шуматовачка ће обележавати своје годишњице на јединствен начин – пројектом „Рођендани од 65.“, чија је ауторка директорка мр Весна Богуновић.  Сваке године концепт прославе креираће истакнути аутори који су препознали значај и пронашли надахнуће у деловању Шуматовачке, у преданом  неговању и обогаћењу универзалних хуманих и стваралачких вредности, и напорима да се те вредности сачувају и пренесу на сваког појединца. Идеја да поводом прослава годишњица,  Шуматовачка представља једног  аутора, а аутор Шуматовачку, уместо да се на пасиван и статичан начин репродукују факта из прошлости,  произилази из намере да се створе нови, креативни концепти и конструктивни садржаји, који обогаћују и инспиришу сваког појединца и на понос су читавој заједници.

 
Ове године, Коста Бунушевац је осмислио заједно са Шуматовачком интегрални пројекат који је трајао читаве године, почев од бесплатне мастерклас радионице, ДО снимања филма о Шуматовачкој. Материјализацију мисли о Шуматовачкој, представља између осталог и такозвана Кутија-књига, израђена по нацрту и замисли Бунушевца, у потпуности од картона. Сваки детаљ има своје посебно метафизичко значење, које ће Бунушевац дочарати перформансом који ће извести 16. децембра, у општини Врачар.

Шездесет уникатних примерака Кутије-књиге, ручно су израдили полазници/е бесплатне радионице, тако да свака представља оригинално уметничко дело, али и део једног јединственог система, баш као што је у животу свако одговорна јединка и аутентични појединац, али и део једне моћне, веће целине.

 
На свечаности у општини Врачар, биће уручено тридесетак примерака Шуматовачкиног дара: колективног ауторског дела Кутије-књиге, за допринос уметности, култури, очувању и побољшању живота појединца и нашег друштва, личностима из културног и јавног живота, али и  онима који су својим професионалним ангажовањем и својим напорима деловали и у оквиру других области живота, па ће се ту наћи и лекари, педагози, архитекте...

 
Мира Адања Полак, Јован Ћирилов, Зоран Симјановић, Драгана Огњеновић, Ана Софреновић, Ирина Суботић, Душан Оташевић, Александар Гајшек, Гојко Божовић, др Драган Делић..., само су нека д имена којима ћемо се јавно захвалити на сцени у општини Врачар.

Овом приликом биће и премијерно приказан  филм о Шуматовачкој „Аку и Ки”, (сценариста и режисер: Коста Бунушевац; директор фотографије: Сташа Томић; извршни продуцент: Ненад Величковић; продукција: Бастардс Продуцион и Шуматовачка – Центар за ликовно образовање; глуме: Марија Урошевић и Ненад Ненадовић), који је сниман у просторијама Шуматовачке, али и Битеф театра, као и у Кошутњаку, на отвореном.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уредници изложбе:

Јелена Стојановић и Коча Огњановић
 

Фотографије:

Ивана Алексић

 
Остали аутори/ке фотографија:Адријана Игњатовић, Маша Миленковић, Иван Петровић, Ксенија Маринковић, Милица Мрвић, Милорад Мића Стајчић



Изложба је отворена од 16. до 23. децембра 2013. године, радним данима од 10 до 17 сати.


Захваљујемо се за помоћ на реализацији програма:Фабрици хартије АД Београд, основној школи Краљ Петар ИИ Карађорђевић, издавачкој кући МАРКС&БЛЕЕДС,БГ пракси, као и нашим практиканткињама/у – Ђорђевић Александри, Ђурић Соњи, Гаврилов Јелени, Илић Стефани,Костић Елени, Крнета Милици, Марић Милани, Миленковић Маши, Милић Марку, Милутиновић Бојани,Петровић Јелени, Радуловић Катарини, Савић Ивани, Срдић Ани и Вуксанов Јовани.