ДАНИ БЕОГРАДА У ШУМАТОВАЧКОЈ - РЕЗИМЕ

У оквиру манифестације Дани Београда, Центар за ликовно образовање – Шуматовачка у сарадњи са Школом за естетику и медицину “ШКОЛЕСТ” из Београда, у Шуматовачкој су одржане бесплатне радионице за средњошколце.

 

Ученице фармацеутско-физиотерапеутске школе (3. разред смера козметички техничар – оглед)

 

Ученицима који су похађали радионице предочено је колико је важно да се упознају са основама обликовања у визуелним уменостима, како би у оквиру својих стручних усмерења, као и свакодневном животу били што успешнији и креативнији.


 

Након неколико сати упоредног рада у радионицама калиграфије и шминке размењена су искуства и стечена нова и драгоцена знања и инспирације, за будуће заједничке пројекте.

 

 

БЕСПЛАТНИ ЈАВНИ ЧАС ПРЕДМЕТА КОСТИМ И САВРЕМЕНО ОДЕВАЊЕ

Одржао у оквиру програма Дани Београда у Шуматовачкој, Борис Чакширан, дипломирани сликар – костимограф, кореограф и редитељ, са богатом интернационалном и домаћом каријером. Познат је и по хит ТВ остварењима као што су Отворена врата, Црни Груја, Вратиће се роде, Монтевидео итд.

Презентација је трајала два сата, док је публика без даха пратила тајне које је Борис на интересантан и живописан начин откривао. Било је речи о различитим сегментима планирања, креативним процесима, знањима и вештинама којима је потребно овладати у оквиру професије костимографа и дизајнера одеће.

Сви заинтересовани за ову област могу се пријавити на редовну наставу на предмету Костим и савремено одевање у Шуматовачкој.

 

Јавни час Бориса Чакширана - КОСТИМ И САВРЕМЕНО ОДЕВАЊЕ

 

Изложба професорки Школеста на галерији Степениште