САРАДЊА СА ЦЕНТРОМ ЗА КУЛТУРУ МЛАДЕНОВАЦ

Колектив Каркатаг, са радионице Шта све могу да направим од старог бицикла? Колектив Каркатаг, са радионице Шта све могу да направим од старог бицикла?

САРАДЊА СА ЦЕНТРОМ ЗА КУЛТУРУ МЛАДЕНОВАЦ

Радионица под називом Фрик бајк/Freak Bike под вођством Каркатаг колектива

Шуматовачка – Центар за ликовно образовање и Центар за културу Младеновац потписали су Протокол о сарадњи, који ће се огледати у размени програма ове две установе културе града Београда као и заједничкој реализацији појединих програма.

Шуматовачка је до сада учествовала програмом Школе графита у оквиру прошлогодишњег Фестивала урбане културе – ФУК у Младеновцу, а ове године гостоваће  радионицом креативне механике коју ће водити уметнички колектив Каркатаг.

Истраживачко–креативне радионице одвијају се у блок периодима у Врачарској башти Шуматовачке и обухватају вишедневну обуку за рад  алатима за обраду метала, где полазници под вођством предавача и аутора радионце–колектива Каркатаг, трансформишу метални отпад у различите предмете попут кинетичких скулптура, музичких инструмената, возила и слично.

У оквиру програма ФУК-а који ће се одржавати у Младеновцу од 14. до 18. јуна, биће одржана радионица под називом Фрик бајк/Freak Bike. Полазници ће правити бицикле, трицикле, квадрицикле, тандеме, фрикбајкове (freak bike) чопере (chopper), толбајкова (tall bike) и разне друге врсте франциклова (frankencycle).

Уколико желе, полазници радионице могу да трансформишу и свој бицикл, да се њиме довезу на радионицу а да се одвезу нечему потпуно другачијем.

Узраст учесника радионице: од  четрнаест година навише.

Више инфомрација на www.ckm.co.rswww.sumatovacka.rswww.karkatag.com