Ликовна радионица Замишљена географија, 3., 4. и 6. октобар 2014. године

ЛИКОВНА РАДИОНИЦА ЗАМИШЉЕНА ГЕОГРАФИЈА

Аутор и модератор радионица Александар Јевтић

Галерија Коларчеве задужбине, Студентски трг 5, Београд 
3., 4. и 6. октобар 2014. године

У оквиру своје самосталне изложбе  цртежа  Да не кваримо, која је отворена за посетиоце од 23.09. до 11.10. у Галерији Задужбине Илије М. Коларца, аутор и предавач  Шуматовачке (Илустрација и стрип), Александар Јевтић, осмислио је и одржао три бесплатне ликовне радионице, 3., 4. и 6. октобра,  у трајању од по четири сата.  Са полазницима узраста од 12 до 20 година, цртао је и разговарао о напуштеним пределима и гужви, рушевинама, градилиштима, подрумима и крововима, зеленилу и осталим свакодневним супротностима у урбаном окружењу. Велики број учесника из београдских основних и средњих школа имао је прилику да развије своје креативне потенцијале и да кроз игру, разговор и цртање визуелизује своја маштања и размишљања на тему градског простора.

Радионице су реализоване сарадњом Центра за ликовно образовање – Шуматовачка са Задужбином Илије М. Коларца и удружењем Пријатељи деце, где је трећа по реду радионица одржана 6. октобра као део програма  манифестације Дечија недеља 2014.  

Александар Јевтић је рођен у Чачку 1978. године. Дипломирао је  на Факултету примењених уметности у Београду у класи професора Југослава Влаховића, на смеру примењена графика/графика књиге.  У Центру за ликовно образовање – Шуматовачка, води ауторску креативну радионицу  Илустрација и стрип.  Ради са децом у Удружењу родитеља деце болесне од малигних болести Звончица.