Уручене захвалнице за манифестацију „Дани европске баштине

  

 

Пводом завршетка културног догађаја „Дани европске баштине" (од 17. до 30. септембра), 13. октобра је  одржана Свечаност  у Старом двору где су уручене захвалнице свима  који су допринели реализацији те манифестације.

Захвалнице су уручили градски секретар за привреду и председник Организационог одбора манифестације „Дани европске баштине" Јован Илијић и његова помоћница Тијана Маљковић.

- Ова манифестација је успешно захвршена, окупила је велики број државнних, образовних, културних институција на свим нивоима, као и све општине града. Као и сваке године, захваљујемо им симболичним гестом, уручивањем захвалнице и надам се да ћемо по овом основу и даље сарађивати на промоцији културе и туризма - рекао је Илијић.

„Дани европске баштине" одржавају се у Београду од 2002. године. Манифестацију организује Градска управа, Секретаријат за привреду, Секретаријат за културу, Секретаријат за образовање, Служба за информисање, као и Служба за опште послове.

На слици: Данијела Ранчић, Нада Зец и Јелена Дамњановић

Центру за ликовно образовање - Шуматовачка су додељене три захвалнице, које су  примиле Данијеа Ранчић, стручна сарадница за програм и Јелена Дамњановић, магистарка графике и водитељка програма у Шуматовачкој: Графика, Калиграфија и Гравирање.  ВД Директор Центра, мр Весни Богуновић, теоретичарка уметности и медија, која је и члан Организационог одбора манифестације „Дани европске баштине" није присуствовала Свечаности услед болести.

Поред Јелене Дамњановић у овогодишњем програму Дана европске баштине (Језик и писменост) учествовале су наше колегинице и колеге: Јелена Стојановић, сценограф и костимограф, Александар Пантић магистар мозаика и иконографије, професор ликовне културе и живописац Епархије Браничевске Српске православне цркве и магистар Борис Чакширан, дипломирани сликар, костимограф, кореограф и редитељ.

  Photo: U saradnji sa opštinom Voždovac, centar za likovno obrazovanje Šumatovačka organizuje radionicu, nedelja, 28. septembar od 11 do 12.30 časova, kaligrafsko ispisivanje narodnih izreka i umotvorina Mesto: Sala veća GO Voždovac